۴۰۰ کارگاه «ابریشمکشی» با ۱۲۶۰ نیرو در تربتحیدریه فعال است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه گفت: هماکنون هزار و ۲۶۰ نفر در ۴۰۰ کارگاه «ابریشمکشی» فعال این شهرستان، مشغول به کار هستند.
به گزارش تربنا، علیرضا قادری روز دوشنبه در کمیته فنی با محوریت جذب حداکثری تخم نوغان در تربت حیدریه افزود: سهمیه در نظر گرفته شده برای این شهرستان، ۲ هزار و ۳۰۰ جعبه تخم نوغان است که از ابتدای فروردین ماه توزیع آن آغاز شده و تا ۱۵ خرداد امسال ادامه خواهد داشت.
وی دوره رشد تخم نوغان را ۴۵ روزه عنوان کرد و ادامه داد: قیمت مصوب امسال هر جعبه تخم نوغان، ۴۰۰ هزار ریال است و بهرهبرداران معمولا از هر جعبه ۴۰ کیلوگرم پیلهتر برداشت میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه بیان کرد: از مزایای اجرا و طرح توسعه پرورش کرم ابریشم میتوان به افزایش درآمد بهرهبرداران و ایجاد اشتغال نیز اشاره کرد.
قادری گفت: بر این اساس برنامه آموزشی و ترویجی مختلفی در راستای ارتقای دانش فنی بهرهبرداران حوزه نوغان داری برگزار شده است.
علیرضا مهرابی، سرپرست اداره نوغانداری خراسان رضوی نیز گفت: به منظور حمایت از تولید کنندگان در سال جاری تعدادی مابشی (جایگاه تنیدن پیله)، رطوبتسنج، دماسنج، قیچی هرس و رطوبتساز بین پرورش دهندگان توزیع شده است.
بر اساس دادههای آماری جهاد کشاورزی تربت حیدریه، در سه دهه گذشته هزار و ۲۰۰ کارگاه ابریشم کشی در این شهرستان فعال بود که اکنون این تعداد به ۴۰۰ کارگاه کاهش یافته است.
تربتحیدریه در کنار استانهای گیلان و مازندران، تولیدکننده اصلی کرم ابریشم ایران است، اما در حوزه ابریشم به لطف پنجه هنرمندان شهر «بایگ» قطب اصلی و یکه تاز کشور است.
مرداد سال ۱۳۹۷ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روستای «بسک» تربت حیدریه را به عنوان تنها روستای ملی صنایعدستی خراسان رضوی در رشته ابریشمکشی معرفی و یک سال بعد شهر بایگ نیز به عنوان نخستین «شهر ملی ابریشمکشی» در ایران انتخاب شد.