استان‌هااقتصادی

رتبه نخست تولید ابریشم کشور به خراسان رضوی اختصاص دارد

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هر چند از حیث تولید پیله تر رتبه دوم کشور را داریم، اما خوشبختانه از لحاظ ابریشم‌کشی رتبه نخست کشور به این استان، اختصاص دارد.

 

به گزارش تربنا، محمدمهدی یعقوب‌زاده روز دوشنبه در آیین کارگاه آموزشی روزمزرعه با محوریت تولید کرم ابریشم، در تربت‌حیدریه افزود: به دلیل همین جایگاه و اعتبار ملی است با وجودی که پروانه تولید صنعتی تنها برای شهرها صادر می‌شود، اما پروانه تولید صنعتی نوغان‌داری برای روستاهای استان نیز صادر می‌‍شود. 

وی گفت: البته اکنون در شرایط فعلی مساوی، هزینه تمام شده در بخش نوغان‌داری ما بالاتر از عرف و این بدان دلیل است که  نوغان‌داران در برخی حلقه‌های زنجیره تولید، باید تحولی در چرخه کیفیت تولید داشته‌باشند و یا با احیای تشکل‌های تولیدی یک دست، اقدام به تولید صنعتی کنند.

یعقوب‌زاده تصریح کرد: ما نیز حسب وظیفه ذاتی خود، اقدامات ترویجی و آموزشی را به بهره‌برداران ارایه می‌کنیم.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه یکی از پیش شرط‌های تولید خوب از نگاه کارشناسان این سازمان خدمات روستایی، برگ درخت توت با کیفیت است تا حلقه‌های تولید را کامل کند، زیرا معتقدیم بیش از ۷۰ درصد تولید نوغان‌داری وابسته به تغذیه مناسب و با کیفیت است. 

مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: در چارت آموزش سازمانی امسال، ۴۳۴ روز برنامه آموزشی روزمزرعه شهرستانی و ۵۴ روزمزرعه استانی برای محصولات کشاورزی و دامی مختلف برنامه‌ریزی شده‌است.

حمید بیگ‌زاده افزود: بر این باور هستیم برنامه‌های ترویجی و ارتباط چهره به چهره با بهره‌برداران در روند کاهش هزینه تولید، تاثیر بسیار مثبتی دارد.

وی ادامه داد: از پارسال نیز یک برنامه آموزشی ویژه زنان روستایی و عشایر استان به مرحله اجرا در آورده‌ایم که یکی از از آنها با محوریت نوغان‌داری و با تمرکز بر 2 اصل می‌باشد.

بیگ‌زاده تصریح کرد: اصل نخست تلمبارهای طبقاتی (استفاده بهیه از فضای موجود) و دوم اصل استفاده از ابزارهای نوین در پرورش نوغان است.

معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه نیز در این آیین گفت: از مجموع هزار و  ۲۰۰ کارگاه ابریشم کشی در این شهرستان، اکنون تعداد ۴۰۰ واحد فعال و تعداد هزار و ۲۶۰ نفر در آنها مشغول به کار هستند.

علیرضا قادری در پیوند با توزیع تخم نوغان در سال جاری نیز اظهار داشت: سهمیه در نظر گرفته شده برای این خطه، ۲ هزار و  ۳۰۰ جعبه تخم نوغان است که ابتدای فروردین ماه جاری در حال توزیع است.

وی دوره رشد تخم نوغان را، یک بازه زمانی ۴۵ روزه عنوان کرد و گفت: قیمت مصوب سال جاری هر جعبه تخم نوغان، ۴۰۰ هزار ریال است و بهره‌برداران معمولان از هر جعبه ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه در تبیین دلیل برگزاری روزمزرعه با محوریت تولید کرم ابریشم نیز گفت: تجربه سال‌های قبل نشان می‌دهد ارتباط مستقیم و چهره به چهره با بهره‌برداران و نیز تشریک مساعی و تبادل تجربیات، یکی از بهترین شیوه‌های تولید با هزینه بسیار پایین است.

 قادری افزود: بر این اساس در سال جاری بعد برگزاری کارگاه آموزشی سن غلات و روزمزرعه گندم، این سومین برنامه آموزشی ما در این خطه است. 

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه علاوه بر اینکه قطب درمان منطقه جنوب خراسان رضوی می‌باشد، با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا