
تربت حیدریه، از اولین مناطقی است که طرح پایش هوشمند سوخت از طریق نصب سامانه GPS بر روی ماشینآلات کشاورزی را به طور فراگیر اجرا کرده است.
به گزارش تربنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربتحیدریه در نشست خبری با اعلام اجرای ۱۰۰ درصدی طرح پایش هوشمند سوخت بر روی ماشینآلات کشاورزی گفت: در مدت دو ماه، ۹۴ درصد اجرای فنی طرح انجام شد و اکنون همه بهرهبرداران مجهز به GPS شدهاند.
علیرضا قادری با بیان اینکه این طرح به مصوبه شورای تأمین و ستاد سوخت کشور رسید و با حمایت جدی فرمانداری اجرا شد، افزود: در گذشته سالانه بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون لیتر سوخت در بخش مکانیزاسیون توزیع میشد که تخمین میزنیم ۲۵ تا ۳۰ درصد از آن دچار انحراف بوده است؛ یعنی حدود ۳ تا ۴ میلیون لیتر در سال که با نرخ آزاد امروز، معادل بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هدررفت احتمالی را نشان میدهد.
او مشکل اصلی را نبود ابزار نظارتی دانست و افزود:، اما اکنون با نصب جی. پی. اسهای تخصصی که به سامانه سوخت متصل هستند، دیگر کسی نمیتواند با تراکتوری که حتی وجود خارجی ندارد، سهمیه بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی افزود: پیش از این، کشاورزان چه کم کار میکردند چه زیاد، سهمیه یکسان میگرفتند؛ اما حالا توزیع سوخت عادلانه شده است و تراکتور هرکس بیشتر کار کند، سوخت بیشتری دریافت میکند.
سنددار شدن ۸۵ درصد اراضی زراعی تربت حیدریه
قادری در ادامه با اعلام سنددار شدن ۸۵ درصد از اراضی زراعی این شهرستان گفت: در دو سال گذشته، ۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سنددار و ۱۲۵ پلاک از مجموع ۴۵۰ پلاک شهرستان در کمیسیون رفع تداخلات تعیین تکلیف شدهاند و تلاش میکنیم در دو سال، کل پلاکهای باقیمانده را تعیین تکلیف کنیم.
وی رفع تداخل اراضی ملی و کشاورزی را یک دستاورد مهم دانست و افزود: بر اساس تبصره ۵۴ قانون رفع موانع تولید، جهاد کشاورزی با تشکیل کمیسیونی پنجعضوی و بررسی دقیق سابقه احیای اراضی تا سال ۱۳۶۰، اراضی دارای سابقه زراعی را از اراضی ملی خارج میکند و به مالکیت کشاورزان بازمیگرداند که این اقدام، جلوی بسیاری از اعتراضات و مراجعههای قضایی را گرفته است.
واگذاری ۸۵۰ هکتار برای نیروگاه خورشیدی
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه با اشاره به واگذاری ۸۵۰ هکتار اراضی ملی برای نیروگاههای خورشیدی در سال گذشته، افزود: این واگذاریها بهصورت سریع و آسان انجام شد؛ برخلاف واگذاریهای دیگر که نیازمند ۱۷ استعلام هستند، در طرح نیروگاه خورشیدی فقط دو استعلام از منابع طبیعی و محیطزیست لازم است؛ پس از آن، قیمتگذاری انجام و با ۸۰ درصد معافیت از ارزش کارشناسی، زمین به سرمایهگذار واگذار میشود.
وی با بیان اینکه فرایند واگذاری در این حوزه حداکثر دو ماه زمان میبرد، گفت: هماکنون هزاران هکتار اراضی ملی اطراف تربتحیدریه از جمله در جعفرآباد، امیرآباد، باقی و درخشان، برای اجرای طرحهای انرژی پاک شناسایی و جانمایی شدهاند.
او در ادامه با اشاره به شناسایی ۴۰۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در سال گذشته، گفت: در ۱۵ مورد کار به قلع و قمع رسید، اما در بسیاری از موارد با اخطار اولیه از ادامه تخلف جلوگیری شد.
راهاندازی ۵ سایت الگویی کشاورزی و آموزش ۵ هزار نفر
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه با اشاره به اجرای برنامههای گسترده آموزشی و ترویجی در حوزه کشاورزی شهرستان طی سال گذشته، گفت: پارسال پنج مورد مزرعه نمونه به عنوان سایت الگویی و کانون یادگیری فعال شدند که مزرعهای در بخش رخ بهویژه به دلیل اجرای روشهای نوین زراعت دقیق و آبیاری کمنهاده، به یکی از مراکز بازدید دائمی برای کشاورزان از داخل و خارج استان تبدیل شده است.
به گفته او، در این سایتها برای بیش از پنج هزار نفر بهرهبردار کلاسهای آموزشی و انتقال یافتهها برگزار شد و همچنین ۶۰ نفر تسهیلگر تربیت شدهاند که نقش مهمی در توسعه کشاورزی دانشبنیان ایفا میکنند.
تربت حیدریه، رتبه برتر در آموزشهای ترویجی و آبیاری نوین
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: تربتحیدریه، رتبه اول استان در آموزشهای ترویجی و آبیاری نوین را کسب کرد.
قادری با اشاره به کسب چندین رتبه برتر استانی در حوزههای مختلف کشاورزی توسط این شهرستان، گفت: تربتحیدریه در ارزیابی عملکرد حوزه ترویج کشاورزی، رتبه اول استان را کسب کرده که این موفقیت حاصل تلاش جمعی همکاران است که براساس ۲۲ شاخص تخصصی توسط تیمهای ارزیابی عملکرد استانی، هر فصل مورد سنجش قرار میگیرند.
قادری در ادامه گفت: با اجرای سیستمهای نوین آبیاری در بیش از پنج هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی، تربت حیدریه در این زمینه نیز در صدر استان ایستاده است.
وی ادامه داد: در زمینه تولید محصولات زراعی نیز، شهرستان ما با ۹ هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران و تولید حدود ۳۰ تن، رتبه دوم استان را داراست؛ همچنین در تولید سیبزمینی و چغندرقند نیز جایگاه دوم استان را به خود اختصاص دادهایم
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه به موضوع نیروگاههای خورشیدی کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: هم اینک ۴۱۷ حلقه چاه در شهرستان داریم که از این تعداد، ۸۵ حلقه چاه برقدار در دست اقدام است و ۳۵ حلقه نیز هماکنون وارد مدار شدهاند.
او افزود: برای توسعه این طرح، بنیاد علوی و بنیاد برکت نیز پای کار آمده و اعتباری معادل ۷۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است تا حدود ۲۰ حلقه چاه جدید نیز تجهیز شود.