
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۱۰۰ هزار بیمار غیرایرانی سالانه در مشهد به عنوان یکی از قطبهای اصلی گردشگری سلامت کشور پذیرش میشوند.
به گزارش تربنا، دکتر داوود خوششکن افزود: کلانشهر مشهد در حوزه گردشکری سلامت دارای بیشترین بیمارستانها و مراکز دارای مجوز پذیرش بیماران خارجی(IPD) است.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد پارسال با پذیرش ۸۲ هزار و ۷۱۰ بیمار خارجی، رتبه نخست پذیرش گردشگران سلامت را در بین سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خود اختصاص داد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از این تعداد ۳۹ هزار و ۴۰۲ بیمار از خدمات بستری و بقیه از خدمات سرپایی بهرهمند شدند که درآمد حاصل از پذیرش گردشگر سلامت این دانشگاه ۱۵ هزار و ۱۲۴ میلیارد و ۳۵۸ میلیون ریال بوده است.
به گفته وی، خدمات درمانی ارائه شده به بیماران غیر ایرانی در مشهد بیشتر در پنج حوزه سرطان، ناباروری، چشم، قلب و اطفال بوده است.
خوششکن اضافه کرد: بیمارستان رضوی مشهد با پذیرش ۱۵ هزار و ۶۸۰ بیمار خارجی در سال گذشته رتبه نخست بیشترین پذیرش گردشگران سلامت را در بین سایر مراکز درمانی دارای مجوز آی.پی.دی ( مجوز پذیرش گردشگری سلامت) در مشهد را به خود اختصاص داده است.
افزایش ۵۶ درصدی مراجعان گردشگری سلامت از کشورهای مختلف
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طی سال های اخیر تعداد ملیتهای مراجعان گردشگری سلامت در مشهد ۵۶ درصد افزایش یافته است، گفت: در سال ۱۳۹۹ گردشگران سلامت از ۵۲ کشور به مراکز درمانی مشهد مراجعه کردند که این آمار در سال گذشته به ۸۱ ملیت افزایش یافته است.
خوششکن افزود: سال گذشته افغانستان با ۳۹ هزار و ۳۱۸ نفر، عراق با ۲۰ هزار و ۵۰۳ نفر، ترکمنستان با ۶ هزار و ۴۸۴ بیمار خارجی و سپس بحرین، تاجیکستان، عربستان، کویت، پاکستان، عمان و لبنان، ۱۰ کشور نخست به لحاظ بیشترین مراجعه گردشگر سلامت به بیمارستانها و مراکز درمانی دارای مجوز آی.پی.دی در مشهد را به خود اختصاص دادند.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیمار خارجی (آی.پی.دی) دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ و نیم برابر افزایش یافته است، ادامه داد: در این مدت تعداد مراکز دارای مجوز پذیرش بیمار خارجی از ۲۲ به ۵۹ مرکز در این دانشگاه افزایش یافته است.
پیشبینی ۲ برابر شدن پذیرش بیمار غیرایرانی
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حوزه گردشگری سلامت و در افق ۱۴۰۴ این دانشگاه، پذیرش و درمان بیش از ۲۰۰ هزار بیمار غیرایرانی پیشبینی شده است که با تحقق آن آمار پذیرش گردشگران سلامت ۲ برابر خواهد شد.
خوششکن افزود: گردشگری سلامت در شهر مشهد همواره از جایگاه ویژهای برخوردار است و این شهر به واسطه وجود بارگاه منور رضوی انتخاب نخست بسیاری از بیماران غیرایرانی بوده است.
وی با بیان اینکه در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری در حوزه سلامت، امسال نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل و سرکنسولهای مستقر شهر مشهد از بیمارستانها و مراکز دارای مجوز IPD بازدید داشت، ادامه داد: در این بازدیدها ظرفیت شهر مشهد در تخصصهای مختلف پزشکی معرفی شد و در کنار آن بر حضور مستقیم و بیواسطه بیماران این کشورها در مشهد جهت انجام اقدامات درمانی موردی تاکید شد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در راستای توسعه خدمات گردشگری سلامت و برنامههای تدوین شده در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت به دنبال رونق بیش از پیش در این حوزه هستیم و امید است با توجه به ظرفیتهای موجود این مهم به خوبی محقق شود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.