اجتماعی

نیروگاه خورشیدی شرکت نفت منطقه تربت‌حیدریه وارد مدار شد

نیروگاه خورشیدی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت ‌حیدریه روز یکشنبه در آستانه دهه مبارک فجر وارد مدار بهره برداری شد.

 

به گزارش تربنا، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه در آیین افتتاح این نیروگاه گفت: با بهره‌برداری از این نیروگاه در ۲ مرحله و به ظرفیت ۵۰ کیلوات ساعت برق که عملیات ساخت آن از پارسال آغاز شده است، از این پس قادر خواهیم بود ۸۰ درصد برق مصرفی ساختمان ستاد و ۱۲ درصد برق مصرفی ساختمان انبار را از پنل خورشیدی تامین کنیم.

جواد بلندی با اشاره به هزینه ۲۰ میلیارد ریالی برای اجرای دو فاز این نیروگاه خورشیدی افزود: طبق مصوبه هیات وزیران هر دستگاه دولتی موظف به تامین ۲۰ درصد برق مصرفی خود از محل انرژی‌های پاک است و امیدوار هستیم ما با این حجم زیاد تولید، الگویی برای سایر دستگاه‌ها باشیم.

وی ادامه داد: با تولید ۵۰ کیلووات ساعت برق، در سال نزدیک به صد هزار کیلووات ساعت انرژی تامین و به شبکه تزریق می‌شود که این میزان نقش بسزایی در کاهش بار و کیفیت توان شبکه ایفا می‌کند.

اقدامات شرکت نفت تربت حیدریه پیرامون کاهش مصرف برق

بلندی با اشاره به دیگر اقدامات شرکت نفت منطقه تربت حیدریه برای کاهش مصرف برق متصل به شبکه شهری گفت: در راستای باز طراحی و تعویض سیستم روشنایی ساختمان ستادی با لامپ کم مصرف، ۹۰۰ رشته لامپ کم مصرف ۱۶ وات جایگزین ۹۰۰ رشته لامپ پرمصرف ۳۸ وات شد که با این اقدام نزدیک ۷۳ هزار کیلووات ساعت در سال در مصرف برق صرفه‌جویی شده و از انتشار ۵۰ تن گاز دی اکسیدکربن جلوگیری می‌شود.

وی افزود: تعویض پروژکتورهای پر مصرف ۴۰۰ وات محوطه انبار با انواع کم مصرف ۱۰۰ وات که با اجرای این طرح ۱۴۰ هزار کیلووات ساعت در سال در مصرف برق صرفه‌جویی و از انتشار ۹۲ تن گاز دی اکسیرکربن جلوگیری شد.

مدیر شرکت نفت منطقه تربت‌حیدریه اظهار کرد: برای جایگزینی لامپ‌ کم مصرف LED با لامپ پر مصرف مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

وی در ادامه به تهیه تجهیزات برای نصب سیستم کنترل هوشمند موتورخانه به منظور کاهش مصرف گاز اشاره کرد و افزود: ممیزی فنی موتورخانه‌ها بر اساس استاندارد ایزو ۱۶ هزار و بازدید دوره‌ای برای بهینه عمل کردن سیستم گرمایشی و پایش مستمر، انجام شد.

بلندی تصریح کرد: بر این اساس در ۹ ماه نخست امسال شاهد صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در مصرف برق و ۱۱ درصدی در مصرف گاز، نسبت به مدت مشابه پارسال بودیم.

مدیر شرکت نفت منطقه تربت‌حیدریه گفت: همچنین با توجه به قطعی مکرر برق و اهمیت حوزه سوخت‌رسانی، یک دستگاه دیزل‌ژنراتور با مبلغ ۵۷ میلیارد ریال خریداری و نصب شد که در موارد اضطراری می‌تواند به ‌صورت مداوم هشت ساعت برق مورد نیاز را تأمین کند.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه یکی از مناطق ۳۷ گانه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که دارای چهار ناحیه مشتمل بر ۱۰ شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات، زاوه، خواف، رشتخوار، کاشمر، خلیل‌آباد، کوهسرخ، گناباد و بجستان است.

این شرکت سوخت‌رسانی به جنوب خراسان رضوی و نیز تامین بخشی از نیاز مصرفی سوخت استان خراسان جنوبی را عهده‌دار است و انبار نفت این منطقه یکی از مبادی هشتگانه صادرات فرآورده‌های نفتی در کشور است.

منطقه تربت حیدریه دارای ۶۶ باب جایگاه عرضه سوخت مایع، ۲ فروشندگی سکودار و ۱۲ فروشندگی فرآورده‌های نفتی معمولی و همچنین ۳۳ باب جایگاه عرضه گاز طبیعی با ۱۴۳ نازل فعال و ناوگان حمل و نقل منطقه نیز، دارای ۳۱۴ نفتکش است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا