معاون وزیر نیرو: سودآورترین سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است

معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: امروز جذابترین، مطمئنترین و سودآورترین فعالیت اقتصادی، سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است و به یاری خدا در کوتاهترین زمان ممکن بستر سرمایه گذاری خرد عموم مردم در این فضا را فراهم خواهیم کرد.
به گزارش تربنا، یزدان رضایی روز جمعه در حاشیه بازدید و بررسی طرحهای حوزه آب تربت حیدریه با اشاره به مشکل مردم در حوزه برق در گفت و گو با خبرنگاران افزود: برنامه جامع عبور از ناترازی انرژی به ترازمندی با حضور رییس جمهور در چارچوب تکالیف قوانین بالادستی از جمله قانون برنامه هفتم پیشرفت و مانع زدایی از صنعت برق تنظیم و تدوین و ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: هیات وزیران و سران قوا نشست های متعددی در این خصوص داشتهاند و در بخش برق برنامه تا پایان سال نهایی شده است که در صدر آن ارتقای بهرهوری در سمت عرضه است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: در چارچوب ماده ۱۰ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق در سمت عرضه یعنی در تولید و انتقال و عرضه باید به سمت کارایی پیش رفت که یکی از اجزای آن کاهش اتلاف انرژی در شبکه است که پیگیری میشود.
رضایی افزود: آیین نامه اجرایی این قانون تدوین شده است و با همکاری وزارتخانه های نفت، اقتصاد، نیرو و سازمان برنامه و بودجه اجرا خواهد شد.
وی اضافه کرد: توسعه تولید برق بدون مصرف سوخت از مهم ترین برنامهها در این حوزه است که هم تولید برق تجدید پذیر و بخش بخار نیروگاه های گازی موجود و هم جایگزینی نیروگاه های فرسوده مدنظر قرار گرفته است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: قوانین خوبی وجود داشت که در برنامه هفتم ارتقاء یافت و توجه به آنها در چارچوب سازمان مدیریت و بهره وری انرژی و حساب بهینهسازی انرژی پیشبینی و اساسنامه سازمان هم تدوین شده است و مراحل تصویب و ابلاغ آن در دولت درحال انجام است.
رضایی افزود: الزاما باید همزمان به بخش تقاضا هم توجه کرد و در این چارچوب هم اقدامهای خوبی مانند بازار گواهی صرفهجویی و کارور برق انجام شده است.
وی یادآور شد: اصلی ترین برنامه، جذاب کردن فضای کسب و کار صنعت برق و خروج دولت به عنوان بازیگر اصلی از عرضه و تقاضا و حضور دولت به عنوان یک حکمران و ناظر برای اطمینان از رعایت اصول رقابت آزاد در این بازار است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: ۴۰ رویه اقتصادی در این چارچوب طی سال گذشته در وزارت نیرو تدوین شده است که هیچ رویه ای تدوین و ابلاغ نشده مگر این که نظر تمام ذینفعان را دریافت و استفاده کرده ایم.
افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر به ۳۰ هزار مگاوات
رضایی ادامه داد: در قانون برنامه هفتم پیشرفت ارتقای ظرفیت منصوبه به ۱۳۲ هزار مگاوات که حداقل سه هزار مگاوات آن از انرژی های هسته ای است مصوب و ابلاغ شده که به این سنجهها وفادار هستیم.
وی اضافه کرد: البته در این قانون سهم انرژی های تجدید پذیر هفت هزار مگاوات در لایحه بود که در قانون به ۱۲ هزار مگاوات افزایش یافت که وزارت نیرو با تشخیص شرایط انرژی اولیه پیشنهاد ۳۰ هزار مگاوات برای دوره چهار ساله یعنی ۲ و نیم برابر ابلاغیه قانون را به دولت پیشنهاد داد که پس از بررسیهای فراوان در ابلاغیه مصوبه ۹ آذر سال گذشته به تایید دولت رسید.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: انشاءالله در پایان دولت نه تنها تلفات شبکه توزیع تک رقمی خواهد شد بلکه یک رکورد جدیدی هم در این حوزه تجربه خواهیم کرد.