لزوم بازنگری در جایزه جلال آل احمد

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر لزوم بازنگری رویدادهای فرهنگی گفت: بعد از برگزاری دورههای متعدد رویدادهای ادبی، باید در آنها بازنگری و روند اجرای آنها به روزرسانی شود، زیرا بخشی از آنها با یکدیگر همپوشانی دارند.
به گزارش تربنا، نشست خبری هفدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد با حضور ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مسعود کوثری دبیر علمی این دوره جایزه جلال آلاحمد و حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ برگزارشد.
ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه در نیمه راه برگزاری هفدهمین دوره جایزه جلال مسئولیت خانه کتاب و برگزاری این رویداد ادبی را بر عهده گرفته است، گفت: نتیجه فعالیت دیگر مسئولان را کامل میکنم، جایگاه جلال در فرهنگ ایران خاص است، به همین دلیل ادبیات و شعر جلال و برگزاری این رویداد اهمیت خاصی دارد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اعلام اینکه جشنوارهها موجب پویایی فرهنگ میشوند، افزود: معتقدیم هر بخش از ادبیات ایران دارای اقلیم خاصی است و وزیر فرهنگ گفت که ایران فقط تهران نیست و به همین منظور به ادبیات داستانی دیگر شهرها توجه کردیم و این دوره به ادبیات اقلیمی اختصاص دارد.
به گفته او طبق گزارشها استقبال در هفدهمین دوره جایزه جلال آلاحمد از نظر کیفی و کمی بالا بود. این جایزه باید زودتر برگزار میشد و اتفاقهایی که در کشور افتاد، باعث شد که به تأخیر بیفتد، در دورههای آینده این جایزه طبق روال همیشگی برگزار خواهد شد.
رویدادهای فرهنگی نیاز به بازنگری دارند
حیدری خبرنگارها را به مطالبهگری دعوت کرد و ادامه داد: این نخستین گفتوگوی من با شما است. مطالبه گر باشید تا بتوانیم جوایز مختلف و رویدادها را بهروز کنیم زیرا رویدادهای فرهنگی از نظر شیوه و نحوه اجرا نیاز به بازنگری و بازتعریف دارد.
مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به ضرورت تکمیل و تقویت برنامههای فرهنگی، افزود: شرایط ایران از نظر بینالمللی و ملی ویژه است. باید بتوانیم با کمک شما این بخش را تقویت کنیم.
او با اعلام اینکه افراد برگزیده، جایزه ۵۰۰ میلیون تومانی دریافت میکنند، ادامه داد: افراد شایسته تقدیر حدود ۲۰۰ میلیون تومان دریافت خواهند کرد، طبق سال قبل ۲۵ تا ۳۰ درصد مبلغ جوایز را اضافه کردیم. پیش از این جوایز به صورت سکهای بود و مصوبهای وجود دارد که بر اساس آن میتواند جایزه هم اندازه با جایزه کتاب سال و به شکل ریالی پرداخت شود.
حیدری افزود: در این دوره در استانها ۱۰۰ کارگاه و در تهران ۳۰ کارگاه و دو دوره تخصصی برگزارشد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر اینکه جوایز و رویدادها در ایران همپوشانی دارد، ادامه داد: نحوه برگزاری جوایز باید بازنگری، بخشی جهانی و استانی شود. دنیای امروز و دیروز خیلی متفاوت است و نیاز داریم همگام با تحولات روز باشیم و لازم است با داوران در کل مشورت، برنامهها را واکاوی و ضعفها را در حد توان اصلاح کنیم.