قول ۳۰ هزارمگاواتی وزارت نیرو
تولید ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا پایان برنامه پیشرفت

مصرف سوختهای فسیلی مشکلات فراوانی از جمله آلودگی هوا را به دنبال داشته است و بر این اساس رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میگوید: در قالب برنامه هفتم پیشرفت پیشبینی شده ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید شود و وزارت نیرو تلاش دارد تا ۳۰ هزار مگاوات تولید داشته باشد.
به گزارش تربنا، نفس کشیدن شرط اصلی زنده ماندن است، بدون آب و غذا تا چند روز می توان دوام آورد اما بدون هوا چند دقیقه بیشتر نمی توان زنده بود، بنابراین هوا در زندگی انسان از اهمیت زیادی برخوردار است، اما این بخش هم مانند تمام اجزای محیط زیست از گزند انسان در امان نمانده و از چند سال گذشته آسمان کلانشهرها دیگر رنگ آبی را به خود ندیده مگر به مدد باد و باران که آنهم موقتی است.
این روزها همیشه آسمان شهرهای بزرگ خاکستری است حتی این رنگ به شهرهای کوچک تر و بدتر اینکه به شهرهای شمالی کشور هم رسیده است.
این رنگ به علت وجود انواع آلاینده ها در هواست که نتیجه مصرف سوخت های فسیلی است و با هر نفس کشیدن حجم زیادی از این آلودگی وارد بدن می شود که تداوم این روند مشکلات زیادی را برای سلامتی انسان ها به همراه خواهد داشت.
اطلاعات مرکز تحقیقات آلودگی هوا که دادههای آن از ایستگاه های پایش سراسر کشور گرفته می شود، نشان می دهد که سال گذشته حدود ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است که بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از کل موارد مرگ در کشور را شامل می شود.
بنابراین آلودگی هوا یکی از عوامل خطر جدی و مهمترین آلاینده محیط زیستی است که سلامت مردم را تهدید می کند؛ با توجه به اهمیت موضوع ۲۹ دی ماه به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شده است؛ به دنبال آن سازمان حفاظت محیط زیست نیز هفته هوای پاک را تعیین کرده که شعار امسال عزم ملی برای هوای پاک با انرژیهای تجدیدپذیر انتخاب شده است.
امروز به عنوان نخستین روز این هفته «انرژی و محیط زیست» نامگذاری شده است زیرا کارشناسان معتقدند کاهش استفاده از سوخت های فسیلی که نقش بسیار مهمی در آلودگی هوا دارد، نه تنها سبب کاهش آلایندگی می شود بلکه می تواند به رفع بخشی از ناترازیها در حوزه انرژی نیز کمک کند. به همین دلیل دولت چهاردهم نیز حرکت به سمت استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر را آغاز کرده است.
در این ارتباط معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار تربنا به تشریح برنامه های دولت در حوزه انرژی های نو و کاهش آلودگی هوای کلانشهرها پرداخت.
وی در این باره گفت: یکی از موضوعات مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست، رفتن به سمت توسعه انرژی های پاک از جمله انرژی های تجدیدپذیر است که قطعا می تواند در کاهش آلودگی ها بسیار موثر باشد.
شینا انصاری افزود: اگر بتوانیم در این زمینه توسعه قابل توجهی داشته باشیم حتی فراتر از آن چیزی که در برنامه هفتم پیشرفت قید شده به طور قطع گام مهمی در تامین انرژی ، از بین رفتن ناترازی ها و کاهش آلودگی هوا خواهد بود، آنچه که در قالب برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی شده تولید ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا پایان برنامه است اما با توجه به میزان ناترازی ها وزارت نیرو قول داده تا ۳۰ هزار مگاوات تولید داشته باشد که با توجه به ظرفیتی که در این زمینه در کشور وجود دارد، بتوانیم با عزمی جدی در این حوزه حرکت کنیم موفق خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در بیشتر مناطق کشور بیش از ۳۰۰ روز آفتابی داریم که زمینه خوبی برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی است، همچنین پتانسیل انرژی های بادی و سایر انرژی های تجدیدپذیر هم به وفور در کشور وجود دارد که می شود از این ظرفیت برای کاهش اتکا به سوخت های فسیلی استفاده کرد، با این روند می توانیم حداقل وابستگی خود به سوخت های فسیلی را در روزهای سرد سال به ویژه زمانی که با مشکل آلودگی هوا و پدیده وارونگی دما مواجه هستیم کاهش دهیم، همچنین می توان با استفاده از نیروگاه های تجدیدپذیر مشکل ناترازی انرژی را تا حد زیادی مدیریت کرد هم اینکه باعث کاهش ردپای کربن شویم و کم شدن احتراق سوخت های فسیلی و به تبع آن کاهش آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای را داشته باشیم.