
مدیریت بهینه منابع آب در آبیاری فضای سبز برای کاهش فشار بر منابع شرب تربت حیدریه ضروری است.
به گزارش تربنا، در جلسه شورای اسلامی شهر تربت حیدریه که با هدف بررسی چالشهای کمبود آب شرب در این شهرستان برگزار شد، اعضای شورا با هشدار نسبت به وضعیت نگرانکننده منابع آبی، بر لزوم اصلاح الگوی مصرف، احیای قناتهای سنتی و بهرهبرداری از منابع جایگزین برای آبیاری فضای سبز تأکید کردند.
عضو شورای اسلامی شهر، با اشاره به مصرف آب شرب در آبیاری فضای سبز، این مسئله را چالشی جدی و تهدیدی برای امنیت آبی منطقه دانست و گفت: در شرایطی که مردم با کمبود آب آشامیدنی روبهرو هستند، بخشی از این منابع حیاتی صرف آبیاری فضای سبز میشود، در حالی که میتوان از منابع جایگزین استفاده کرد.
وطندوست همچنین با اشاره به وجود بیش از ۵۰ رشته قنات مخروب در شهرستان، خواستار برنامهریزی برای احیای این منابع سنتی با هماهنگی شرکت آب منطقهای شد و افزود: با احیای قناتها، میتوان بخشی از کمبود منابع آبی و همچنین نیاز آبی فضای سبز را تأمین کرد.
وی ادامه داد: با فرهنگسازی و آموزش عمومی در زمینه مصرف بهینه آب را ضروری دانست و خواستار نقشآفرینی جدیتر رسانهها و نهادهای فرهنگی و آموزشی در این مسیر شد.
دیگر عضو شورای شهر، به ظرفیت استفاده از پساب تصفیه شده شهری اشاره کرد و گفت: شهرداری تربتحیدریه مجوز برداشت ۳۰ لیتر در ثانیه از پساب تصفیهشده را در اختیار دارد که در صورت بهرهبرداری اصولی، میتواند جایگزین مناسبی برای آب شرب در آبیاری فضای سبز باشد.
اردشیر ریاحی افزود: برای عبور از بحران کمآبی، باید نگاهی آیندهنگرانه داشت و از ظرفیتهای فنی، زیستمحیطی و سنتی منطقه بهدرستی بهره گرفت.
در پایان، اعضای شورای اسلامی شهر تربتحیدریه خواستار تدوین و اجرای یک طرح جامع مدیریت منابع آب شدند که در آن، اصلاح الگوی مصرف، بهرهبرداری از پساب، احیای قناتها و ارتقای آگاهی عمومی، به عنوان چهار محور اصلی در نظر گرفته شود.