
رئیس شورای عالی استانها، نقش شوراهای اسلامی را در پیشبرد امور کشور حیاتی دانست.
به گزارش تربنا، موسیالرضا حاجی بگلو، ظهر امروز دوشنبه، اول اردیبهشت در جلسه شوراهای اسلامی خراسان رضوی در محل سالن اجتماعات فرمانداری تربتحیدریه با تأکید بر اهمیت تاریخی و اجتماعی تربت حیدریه و شهدای آن به ویژه سردار شهید برونسی، گفت: شهدای این منطقه و به ویژه شهید برونسی نماد خلوص و انقلابیگری و متعلق به همه ملت ایران هستند و با مطالعه وصیتنامه شهدای ما، پس از گذشت سالها از آن تاریخ، میتوان به بصیرت و آگاهی فوقالعاده آنان پی برد.
رئیس شورای عالی استانها با مروری بر تاریخچه تشکیل شوراها گفت: تشکیل شوراها از سال ۱۳۵۹ بر اساس اصول قانون اساسی و به منظور سپردن امور به مردم پیشبینی شد. این نهاد به عنوان رکن چهارم نظام، هم نقش اجرایی دارد و هم با انتخاب مستقیم مردم شکل گرفته است.
وی افزود: احترام به قانون اساسی و تلاش برای کاهش بار دولت از وظایف اصلی شوراها است و شوراها باید بدون توجه به گرایشهای سیاسی در کنار دولت و به نفع مردم عمل کنند.
حاجی بگلو در ادامه به دستاوردهای اخیر شورای عالی استانها اشاره کرد و گفت: تغییرات اساسی در حقالجلسات شوراها، افزایش سهم از درآمدهای پایدار و تشکیل صندوق توسعه شهری و روستایی از جمله اقدامات اخیر شوراها بوده است. همچنین در خصوص اصلاح قوانین مربوط به شوراها و رسیدگی به مشکلات معیشتی کارمندان نیز گامهای مؤثری برداشته شده است.
رئیس شورای عالی استانها تصریح کرد: بند ۳۲ ماده ۸۰ قانون شوراها، تمام دستگاههای خدماترسان شهر را ملزم به تصویب بودجه در شورای شهر میکند. هر دستگاهی که این قانون را رعایت نکند، به قوه قضاییه معرفی خواهد شد.
وی همچنین به اصلاح قانون شوراها و تغییرات مثبت در این زمینه پرداخت و به پیشرفتهای بزرگی که طی جلسات متعدد مجلس به دست آمده است، اشاره کرد و افزود: نظارت شوراها بر بودجه دستگاههای خدماترسان از جمله مواد قانونی مهم است که باید اجرا و پیگیری شود.
آرای استیضاح و عزل شهرداران به سهچهارم تغییر یافت
رئیس شورایعالی استانها بیان کرد: در زمینه اصلاح قانون شوراها کارهای بسیاری انجام شد و یکی از نقدها این بود که شهرداران به سرعت تغییر مییابند که این یک واقعیت است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی در مواقعی یک بحث شخصی با شهردار داشته باشیم و به این جمعبندی برسیم که شهردار باید تغییر کند، اما نگاه تخصصی این نیست و این باید تغییر کند و عزل و استیضاح شهردار سخت شود و بهراحتی نتوان شهردار را جابهجا کرد. به همین سبب، آرای مورد نیاز برای عزل شهردار را از دوسوم به سهچهارم تغییر دادیم.
حاجیبگلو گفت: گامهای بزرگی برداشته شده که تکالیف قانون اساسی است و تاکنون اجرا نمیشد و اکنون برای اجرای آنها تلاش میکنیم. در عین حال، بعضی از مواقع اتفاقاتی رخ میدهد که اگر با سرعت گام برنداریم از حوادث جا میمانیم.
وی افزود: ظرفیت شورایعالی استانها یک ظرفیت قانونی است که قانون اساسی به آن داده که در گذشته از این ظرفیت استفاده نمیشده است. لذا در اصلاح قانون حتی مدل شورای استانها تغییر یافته است و اکنون شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم یک نماینده در شورایعالی استان دارند.
رئیس شورایعالی استانها در خصوص فرونشست زمین نیز گفت: نشستی در هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و با نمایندگان رایزنی کردیم و طرح فرونشست زمین در شورایعالی استانها به تصویب رسید.
وی افزود: یک اصلاحیه برای ماده ۱۰۵ یا ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه پیشبینی شد که مشکل کارمندان شهرداری کشور حل شود و اغلب شهرداریهای کشور به صورت علیالحساب پرداخت کنند.
حاجیبگلو گفت: طرحی درخصوص کمیسیون ماده پنج به مجلس شورای اسلامی رفته که این کمیسیون به شهرداریها واگذار شود و این در دستور کار مجلس قرار دارد. این بدان معناست که شهرداریها را از بلاتکلیفی خارج میکند.
رئیس شورای عالی استانها در پایان با بیان اینکه این شورا در نشستهای متعدد با دولت و مجلس، همواره سعی کرده است تصمیماتی اتخاذ کند که بیشترین منفعت را برای مردم داشته باشد، بر شفافیت و پاسخگویی و افزایش اعتماد عمومی به این نهاد مردمی تاکید کرد.