آغاز ریاست پاریس بر شورای امنیت؛ سفیر فرانسه: اسرائیل بر سر احیای روند صلح توافق کند

سفیر جدید فرانسه در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل ۲۰۲۵) را برعهده دارد، از حماس خواست که اسرا را آزاد کند و گفت که اسرائیل باید بر سر احیای روند صلح توافق کند.
به گزارش تربنا، «جروم بونافونت» ( JeromeBonnafont ) سفیر جدید فرانسه در سازمان ملل متحد به خبرنگاران درباره کنفرانس فلسطین در سازمان ملل که قرار است در ژوئن ۲۰۲۵ در سازمان ملل به ریاست عربستان و فرانسه برگزار شود، گفت که مجمع عمومی سازمان ملل خواستار برگزاری این کنفرانس شده است تا راه حلی پایدار در موضوع فلسطین فراهم شود.
رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل همچنین گفت: در دیپلماسی معجزه وجود ندارد. دیپلماسی یک کار صبورانه است که در آن، گام به گام، وضعیت بسیار دشوار را ارزیابی میکنیم و هر کاری که میتوانیم از درون وضعیت سخت موجود انجام میدهیم تا آن را به وضعیت بهتری تبدیل کنیم.
این دیپلمات ارشد فرانسه در سازمان ملل با بیان اینکه همه باید در تلاشها برای این هدف مشارکت کنند، با تکرار ادعاها گفت: «حماس باید تسلیم شود و گروگانها را آزاد کند.»
او مدعی شد: حماس باید از تظاهر به اداره غزه دست بردارد و تشکیلات خودگردان فلسطین اصلاح شود واسرائیلی ها نیز بر سر احیای روند صلح به توافق برسند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل تاکید کرد: سایر کشورها نیز باید به حمایت از راه حلی که در دست اقدام است، بپیوندند. این کار آسان نخواهد بود اما هدف چنین کنفرانسی این است که به همه اطمینان دهیم، مسیری به سوی آن راه حل وجود دارد.
رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ اوکراین نیز گفت: مسولیت آتش بس در اوکراین، در حال حاضر برعهده طرف روسی است.
مجمع عمومی سازمان ملل ۱۳ آذر ۱۴۰۳ (۳ دسامبر ۲۰۲۴ ) با تصویب قطعنامهای از اسرائیل خواست با عقبنشینی از “سرزمینهای اشغالی فلسطین” از تشکیل یک کشور فلسطینی حمایت کند.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل با رای موافق ۱۵۷ کشور تصویب شد و هفت کشور از جمله آمریکا و اسرائیل به این قطعنامه رای منفی و هفت کشور دیگر نیز رای ممتنع دادند.
مجمع عمومی سازمان ملل در این قطعنامه، حمایت قاطع خود را از “راهکار دو کشوری” مطابق با قوانین بینالمللی اعلام کرد و بر اساس این قطعنامه مردم فلسطین و اسرائیل باید “در صلح و امنیت در کنار یکدیگر و در مرزهای شناختهشده، پیش از سال ۱۹۶۷” زندگی کنند.
مجمع عمومی سازمان ملل همچنین خواستار برگزاری یک نشست بینالمللی در ژوئن ۲۰۲۵ در نیویورک شد. ریاست این نشست بینالمللی را فرانسه و عربستان سعودی بهطور مشترک برعهده خواهند گرفت.
هدف از این نشست احیای تلاشهای دیپلماتیک برای تحقق راهکار دو دولتی است. مجمع عمومی سازمان ملل خواستار احراز حقوق مردم فلسطینی، به ویژه “حق تعیین سرنوشت” و “حق داشتن یک دولت مستقل فلسطینی” شد.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به حکم دیوان بینالمللی دادگستری لاهه ، از اسرائیل خواسته است که هرچه سریعتر به “حضور غیرقانونی خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین” پایان دهد و تمامی فعالیتهای شهرکسازی جدید را متوقف کند.
ریاض منصور، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل با تاکید بر اهمیت قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل گفت که “مساله فلسطین” از زمان تاسیس سازمان ملل در دستور کار این سازمان بوده و همچنان “مهمترین آزمون” برای اعتبار و اقتدار آن و نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین است.